dinsdag 4 september 2012




8 speerpunten van nummer 8
 “Mechelen fietsstad”.


2.    Neem een fiets (maar breng hem wel terug)


Wat in Brussel, Antwerpen en Namen kan, wordt binnenkort ook werkelijkheid in Mechelen



      Niet iedereen heeft een fiets, en dat hoeft ook niet. Een uitgebreid en betaalbaar fietsverhuursysteem biedt mogelijkheden: voor werknemers die met de trein komen, van aan de randparkings naar de industriegebieden; voor toeristen, die onze stad en haar groene valleien of onze kunstschatten willen verkennen; voor de Mechelaar die snel zijn stad wil doorkruisen of een boodschap doen. Dit verhuursysteem sluit naadloos aan op de NMBS stations in Mechelen en de bushaltes van de Lijn zodat de reistijd naar je bestemming in Mechelen kort wordt zonder CO2 uit te stoten.


      Dit najaar al start Mechelen met een fietsverhuursysteem. De komende jaren bouwen we dat verder uit. Door gebruik te maken van fietskaarten en gps kunnen Mechelaars en toeristen de groene en blauwe gordel rond Mechelen- Dijlevallei, Zennevallei, Hombeeksplateau, Vrijbroekpark, de  Nekker , Planckendael, …- vlot en gemakkelijk verkennen.


      Op de randparkings, de toekomstige carpoolparkings en op de bedrijventerreinen komt hetzelfde klantvriendelijk systeem van huurfietsen. Zo kunnen de mensen die in Mechelen werken snel een boodschap doen of genieten van de eetgelegenheden in Mechelen zonder  hiervoor een verplaatsing te maken met hun wagen.

      Zo winnen we allemaal: de bedrijven, werknemers, toeristen, Mechelaars, het milieu en de efficiënte verkeersdoorstroming.

      Een ander punt is om in samenwerking met ‘t Atelier jaarlijks alle verloren en gevonden fietsen een opvallend kleurtje te geven en ze dan goedkoop te verhuren aan de Mechelaars.
      Zo wordt Mechelen een echte gezellige fietsstad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten