vrijdag 7 september 2012

Taxiieee



8 speerpunten van nummer 8

 “Mechelen fietsstad”.



4. "Taxiiieee!"

Binnenkort ook in Mechelen?





Mechelen is een winkelstad. En ook al is ze autoluw, bereikbaarheid van de winkels vinden we noodzakelijk. Maar hiervoor bestaat een oplossing. Met enkele zakken vol aankopen kan je nog net een fietstaxi tegenhouden. Deze brengt jou en je aankopen voor een kleine kost naar de randparking waar je je auto laten staan hebt. Dat bespaart jou alvast heel wat gesleur. 
Bij grote stukken biedt de ‘vrachtfiets’ mogelijk wel een oplossing.  Maar ook zonder aankopen kan je gebruik maken van de fietstaxi’s. Je auto parkeren aan de rand, de taxi instappen die je afzet voor je favoriete café om nadien na 2 pintjes, meer mag niet, terug naar je auto gebracht te worden. Of nog beter je gewoon bij je thuis te laten afzetten.

We bieden ruimte voor een nieuwe, ecologische economische activiteit in Mechelen: de fietstaxi’s. Mechelen is redelijk klein en alles is perfect bereikbaar via de fiets. Fietstaxi's zijn niet alleen een in het oog springende nieuwigheid, maar vooral ook zeer handig en ideaal in een compacte binnenstad.

We denken ook na nog over andere vormen van duurzame distributie.
Met de handelaars onderzoeken we de mogelijkheden om in te zetten op slimme distributie en bestelservice.  Zo zouden vanuit verdeelpunten vlakbij de randparking de winkels in de binnenstad kunnen bevoorraad worden d.m.v. kleine milieuvriendelijke vrachtwagens en vrachtfietsen. Maar ook het omgekeerde is mogelijk. Klanten die grotere inkopen hebben gedaan, kunnen deze door een vrachtfiets laten afzetten aan het verdeelpunt, waar ze het kort nadien kunnen ophalen en in de auto kunnen overladen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten