vrijdag 12 oktober 2012

8. Duurzame honden bijten niet. Maar zijn de beste waakhonden

Hoe meer Muizen hoe meer vreugd !

8. Duurzame honden bijten niet maar zijn de beste waakhonden





De mooie landschapselementen en open ruimte van Spreeuwenhoek waar ik over zal waken.


Het RUP Spreeuwenhoek werd al geruime tijd goedgekeurd, maar veel gebeurde er tot nu toe nog niet. Een procedure bij de Raad Van State loopt nog maar werkt niet opschortend. Blijven stilstaan heeft dus  geen zin, we stellen samen met de Muizenaars vast dat het huidige RUP het hoogst haalbare was. We willen  als Groene kandidaten wel de toekomstige  uitvoering van dit plan bewaken. De eerste steen moet nog gelegd worden, er zijn dus zeker nog zaken mogelijk. We zullen hierin een waakhond zijn. We rekenen erop dat de stadsdiensten permanent aandacht hebben voor duurzaam bouwen, de mobiliteit, energiezuinig bouwen, de waterhuishouding enz. En dat ze kandidaat-bouwers hierin ook professioneel advies geven. We zullen er ook over waken dat de mooie landschapselementen en open ruimte in Muizen niet verder zullen aangetast worden voor nieuwe woonuitbreidingsgebieden.
De stad mechelen moet hierin ook mee kunnen evolueren. Als binnen 5 jaar er meer weet is van duurzame bouwtechnieken, dan moet dit richting aangevend kunnen zijn voor nieuwe bebouwing in de wijk. Een techniek die bij de aanvang van het RUP vernieuwend was, is dit mogelijk niet meer op het moment dat de eerste steen gelegd wordt. 
Als Muizense groene wil ik hierin een waakhond spelen. Ik pleit bovendien voor voldoende overleg met de huidige bewoners van de bestaande wijk en hun vertegenwoordigers, zodat dit proces  van in ’t begin in een positieve sfeer kan verlopen.Binnen de hele ontwikkeling vind ik het behoud van het echt openbare groen van zeer groot belang. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten